آخرین تور ها:
خانه » اطلاعاتي از هند » درباره اگرا

درباره اگرا

درباره آگرا :
آگرا يا آگره سومین شهر بزرگ در ایالت اوتار پرادش در کشور هندوستان است. این شهر درکنار رودخانه یامونا قرار گرفته است.
نام آگره به شکل آگرهبانا نخستین بار در کتاب حماسی ماهابهاراتا آمده و معناشناسان آن را پردیس یا بهشت معرفی کرده اند. در قرن‌های ۱۶ یا ۱۷ میلادی آگرا به راستی تمثالی از پردیس در روی زمین شده بود. آگرا در زمان حکومت اکبر، جهانگیر و شاه جهان اهمیت زیادی یافت. این شهر پایتخت حکومت اکبر، پادشاه بزرگ امپراتوری مغولی هند یا گورکانیان بوده و در آن زمان تبدیل به مرکز هنر، فرهنگ، تجارت و یادگیری کشور پهناور هندوستان گردید. از این رو در گذشته این شهر را اکبرآباد مي نامیدند.
جاذبه هاي توريستي آگرا :

مهمترين مكان ديدني آگرا تاج محل است. این بنای مهم با معماری ایرانی منحصربه فرد خود به عنوان مهمترین بنای تاریخی هند و یکی از عجایب هفتگانه جدید شهرت جهانی دارد. تاج محل که بنای یادبود ملکه ایرانی تبار ممتازمحل است ، سال ۱۶۴۸ میلادی ساخته شد و خود شاه جهان هم در طرح ریزی ساختمان آن نقش مستقیم داشت و در نهایت هم همان جا خاک شد.
قلعه آگرا که همچنین به حصار سرخ يا لعل قلعه نیز مشهور است يكي ديگر از اماكن ديدني اين شهر است و در زبان هندی ، لعل به معنی قرمزبوده و اين قلعه توسط اکبر امپراتور بزرگ گورکانی ساخته شد. حیاط پر پیچ و خم، مسجد و تالار اختصاصی قلعه عظمت امپراتوری گورکانیان هند را منعکس مي کند. مسجد موتی يا مروارید و برج یاسمین نشان دهنده مهارت صنعتگران و معماران آن روزگار هند هستند. این بنا را با قلعه دیگری که به همین نام قلعه سرخ یا ردفورت مشهور است و در دهلی است نباید اشتباه گرفت.
از مكانهاي ديدني ديگر فاتح پور سیکری به معنی شهر پیروزی ، شهر متروکه امپراتور اکبر که در نزدیکی آگرا واقع است. تالار شنوندگان ، مکان‌ها و مسجدها هنوز هم کاملا سالم و در وضعیت مطلوب هستند که از جمله می‌توان پنج محل و بلند دروازه را نام برد. در محوطهٔ مسجد جامع، آرامگاه شیخ سلیم چشتی واقع است و در واقع، اکبر شاه گورکانی شهر فاتح پور سیکری را به خاطر همین صوفی معروف مکتب چیستی هند پایه گذاشته بود.
يكي ديگر از اماكن ديدني اين شهر سیکاندرا آرامگاه جلال الدین محمد اکبر سومین و بزرگترین پادشاه سلسله گورکانیان هند است. این بنا با ماسه سنگ قرمز ساخته شده و با مرمر جواهر نشان شده است. اکبر به این رنگ از سنگ بسیار علاقه داشت و اغلب بناهای ساخته شده در زمان او با این مصالح ساخته شده است.
از دیگر مراکز تاریخی و دیدنی منطقه آگرا می توان آرامگاه اعتمادالدوله که ملکه نور جهان برای پدر خود که صدراعظم دربار جهانگیر بود ساخت، مسجد جامع آگرا ، چینی کا روضه ، باغ رام ، سوامی باغ صمد ، آرامگاه مریم یکی از زنان اکبر و باغ مهتاب را نام برد. 
مراکز خرید آگرا :
Ashok Cosmos Mall
از مراکز خرید آگرا می توان آشوک کاسموس مال را نام برد این بازار یک فروشگاه 10 طبقه است که شامل انواع خرده فروشی ها، فروشگاههای عرضه مواد غذایی، سرگرمی و دفاتر خدماتی است. دراین فروشگاه انواع کارتهای اعتباری بین المللی نیز پذیرفته میشود.
Big Bazar
از مراکز خرید دیگر می توان بازار بزرگ را نام برد. در این فروشگاه میتوانید انواع کالاهای الکترونیکی ، پوشاک ، مد ، اسباب بازی ، انواع کیف و چمدان ، ظروف آشپزخانه ، ساعت ، جواهرات ، لوازم تزئینی و خوراکی را خرید نمائید.
Omaxe Wedding Mall
آدرس :Delhi-Agra Highway
TDI Mall
آدرس : Plot No-3-D, Taj Mahal Road
رستورانهای اگرا: 
Khandelaa 
منوی این رستوران شامل غذاهای هندی می باشد .
آدرس : Sadar Bazaar, Near Dominoes, Agra, India
Pinch of Spice 
منوی این رستوران شامل غذاهای هندی می باشد .
آدرس : 23/453, Wazirpura Road | Opp. Sanjay Cinema, Agra 282002, India
Agra Catters Bar & Restaurant 
آدرس: 501, Mall Rd , Agra Cantt, Agra
Aahar Fast Food & Restaurant 
آدرس: 26/118,Income Tax Off, Sanjay Place, M G Road, Agra
تلفن: 2524133-0562
Bagh E Bahar Restaurant 
آدرس: Welcomhotel Mughal Shereton, Taj Ganj , Fatehabad Road, Agra
تلفن: 2331702-0562
Dasaprakash 
آدرس: Meher Cinema Complex, No.1 , Gwalior Road, Agra
تلفن: 2363535-056
فرودگاه آگرا :
تمامی پروازهای بین المللی به مقصد هندوستان به فرودگاه بین المللی ایندرا گاندی در شهر دهلي می باشد. فاصله این فرودگاه تا شهر حدودا نیم ساعت است. ترانسفر از دهلی به آگرا زمینی و مدت 2 ساعت و از آگرا به جیپورنیز ترانسفر زمینی و 2 ساعت می باشد.
حمل و نقل عمومی آگرا :
حمل و نقل عمومي در اين شهر مبتني بر تاكسي اختصاصي، کالاسکه های دوچرخه ایی ، موتور سه چرخه ، موتورسيكلت ، دوجرخه و در برخي از مناطق كالسكه متصل به اسب مي باشد.
قیمت کرایه تاکسی ها تقریبا مقرون به صرفه است و اکثر رانندگان زبان انگليسي می دانند ولي توجه کنید که خوب است تا نام مقصد خود را در برگه ایی داشته باشید تا راننده شما را به مقصد برساند البته بعضی رانندگان اسامی بسیاری از مراکز گردشگری را دارند.
دوچرخه سواری میتواند برای علاقه مندان به دوچرخه سواری جالب باشد تا بتوانند با دوچرخه به مناطق مختلف بروند.
روش ديگر کالسکه های دوچرخه ایی است. این وسیله در هنگ کنگ هم وجود دارد و در مناطق توریستی یافت می شود شما در قسمت عقب که مانند کالسکه است می نشینید و راننده بر روی دوچرخه ایی شما را می کشد که کالاسکه عموما گنجایش دو نفر را دارد.
موتورسیکلت وسيله ديگري براي جابجايي است. افراد زیادی در هند از موتور استفاده می کنند اما بدانید که هند بیشتری آمار تصادف موتورسواران را دارد.
موتور سه چرخه نيز در اين شهر مرسوم است. موتورسه چرخه ها کوچک هستند و می توانند از کوچه های باریک هم رد شوید بیشتر آنها سبز و زرد هستند اما جدیدا زرد و سیاه هم دیده می شوند. موتور سه چرخه های گاز سوز هم وجود دارند.
تاريخچه آگرا :
آگرا يا آگره در سده 16 میلادی توسط سکندر لودهی كه سلطان دهلی از دودمان لودهی بود ، کشف شد. سپس بابر موسس سلسله امپراتوری مغولی هند برای مدتی در آگرا ماند و ساخت باغ هایی چهار گوش به سبک باغ های ایرانی را در آنجا مرسوم کرد. اکبر در این شهر قلعه آگرا را ساخت و جهانگیر آن را با کاخ ها و باغ های بسیار زیبا مزین کرد. همچنین شاه جهان با ساخت تاج محل شهرتی عالمگیر برای این شهر به ارمغان آورد. هم اکنون این شهر از مراکز گردشگری هند به شمار می‌رود.
آگرا با نام اکبرآباد پایتخت شاهانی چون اکبر، جهانگیر و شاه جهان بوده که زبان مادری شان فارسی بود و در گسترش زبان فارسی در شبه قاره هند کوشیدند و کامیار بودند. نخستین باغ معروف به باغ های پارسی در کرانه رود یامونا در همین شهر شکل گرفت و سازنده آن شاه بابر بود. نام خاص این باغ ایرانی آرام باغ است.
اکبرشاه، نوه بابر، قلعه لعل را ساخت و آگرا را به مرکز هنری ، بازرگانی و مذهبی تبدیل کرد. شهرک فاتح پورسیکری در حومهٔ آگرا هم از میراث اکبر است. باغ های سبز و انبوه قلعه سرخ بازمانده از جهانگیر، پسر اکبر مغول است. و اما شاه جهان با علاقه ای که به هنر معماری داشت ، به آگرا و هندوستان ساختمانی را تقدیم کرد که همین حالا هم درخشان ترین نگین تاج سر هند محسوب می‌شود. شاه جهان پایتختش را به دهلی منتقل کرد ، اما پسرش اورنگ زیب دوباره به اکبرآباد برگشت و پدرش را به زندان قلعه سرخ انداخت. بعد از مدتی ، سال ۱۶۵۳، پایتخت اورنگ زیب به شهر اورنگ آباد در فلات دکان هند کوچید و تا پایه های امپراتوری بابری یا مغول هند به لرزه افتاد، اکبرآباد تحت نفوذ قوم های مارات ها و جاث واقع شد و آگرا نام گرفت و از سال ۱۸۰۳ میلادی تسلیم امپراتوری بریتانیا شد.
اقتصاد آگرا :
صنعت گردشگري نقش بسزايي در اقتصاد اين شهر دارد بطوريكه بسياري از هتلها ، مراكز سلامتي و آب گرم (Spa) در اين شهربوده و مركز آب گرم كايا كالپ (Kaya Kalp) كه يكي از بزرگترين مراكز آب گرم در آسيا است در اين شهر واقع شده و بسياري از گردشگران سالانه به آنجا مراجعه مي نمايند.
اين شهر همچنين داراي پايگاه هاي صنعتي مي باشد و بسياري از كارخانه هاي توليدي و صنعتي مرتبط با بازارهاي عمده فروشي در اين ناحيه واقع شده است و همچنين داراي اولين پرورش بيوتكنولوژي گياهي با توليد 2 ميليون گياه در سال است.
از جمله صنايع اين شهر مي توان پوشاك و منسوجات ، صنايع خودرو سازي ، كشاورزي ، صنايع چرم ، صنايع دستي و صنايع غذايي را نام برد.
يكي از اصلي ترين صنايع دستي در آگرا ، صنعت چرم است و توليد گنندگان اين محصولات در اين صنعت پيشرو بوده و محصولات خود را به داخل و خارج از هندوستان صادر مي نمايند.
از صنايع دستي ديگر در اين شهر مي توان زري دوزي ، كنده كاري بر روي سنگ ، منبت كاري ، شيريني پزي مانند شيرينيهاي پتا (Petha) و گاجاك (Gajak) و تنقلات (Dalmoth) را نام برد.
ساختار آگرا :
ساختار شهر آگرا در طول سالهاي متمادي تغيير يافته بطوريكه اين شهر در زمان سلطه مغول ها داراي ساختاري ساده بوده و به تدريج به يك مركز مهم براي تجارت و صنايع تبديل شده است.
بيشتر فعاليتها و ساخت و سازها در آن دوران در شمال و شمال غربي بوده است و در اطراف اين مناطق ، ساختمانهاي مسكوني توسعه يافته و شهر در دو طرف رودخانه يامونا گسترس پيدا كرده است.
در دوره حكومت بريتانيا ، اين شهر از جنوب و جنوب غربي گسترش پيدا كرد بطوريكه بسياري از ساختمانهاي اداري ، اردوگاه ها و مناطق مسكوني جديد در اين ناحيه ساخته شد و ساختار شهر نسبت به گذشته تغيير چشمگيري پيدا كرد.
پس از استقلال با توجه به مهاجرت مردمان اطراف به اين شهر و پر جمعيت شدن آن ، قسمتهاي مركزي اين شهر داراي تراكم بيشتري شد كه امروزه نيز اين تراكم رو به افزايش بوده و مركز شهر به يكي از پر جمعيت ترين نواحي شهر با ترافيك زياد و كوچه هاي باريك تبديل شده است.
برای اطلاعات بیشتر با سرکار خانم فیروزی تماس حاصل فرمایید.
تماس با هند24هند24 در واتس اپهند24 در تلگرام 09190836650    تماس با هند24هند24 در واتس اپهند24 در تلگرام 09101915818  تماس با هند24 021-88983021 تماس با هند24 021-88982912  
هند24 در اینستاگرام@Hendostan24

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد.خانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*